lørdag den 13. september 2014

Makronbund med hindbærcreme





Jeg har halveret opskriften her..


  • 8 æggehvider (2 34 dl)
  • 200 g sukker (2¼ dl)
  • 200 g fintknuste makroner ( brug en pose til at knuse dem i )

Hindbærfyld

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker (1 34 dl)
  • 400 g friske eller frosne hindbær
  • 12 liter Piskefløde 

Pynt

  • smeltet mørk chokolade i striber

Pisk halvdelen af æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk, til de bliver seje. Vend forsigtigt halvdelen af makroner og svesker i. Smør dejen ud på en plade med bagepapir, i to runde bunde (ca. 21 cm i diameter). Bag dem midt i ovnen. Løft de bagte makronbunde, med bagepapir under, over på en rist og lad dem køle lidt af. Fjern bagepapiret og lad bundene blive kolde. Tilbered og bag de sidste 2 bunde.

Hindbærfyld

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Tilsæt hindbær og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad bærrene trække i ca. 7 min. - vend af og til. Pres hindbær og væde gennem en sigte. Stil hindbærpuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt ca. 2 dl hindbærpuré i og smag til. Fordel hindbærfyldet på to af makronbundene og læg de andre over. Pynt med smeltet overtrækschokolade. Server resten af hindbærpuréen i en skål ved siden af. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar