fredag den 7. februar 2014

Ricotta-kage med pinjekerner

En lækker - lidt syrlig italiensk ricottakage med gulerødder og pinjekerner.






200 g sukker
250 g Ricotta
2 æg
100 g kogt gulerod
½ dl olivenolie
150 g hvedemel
3 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Smør og mel til formen


Pisk sukker og æg til en creme, tilsæt ricotta og rør godt sammen. Gulerødderne koges og moses i en blender sammen med olivenolien og tilsættes derefter blandingen af sukker, æg og ricotta.

Rør hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og kakao i, til det bliver en jævn masse. Smør en springform med en diameter på cirka 30 cm og drys med lidt mel for at undgå, at kagen klistrer sig fast. Hæld blandingen i og bag ved 180° i cirka 40 minutter.

Tip: Rist 20 g pinjekerner på en tør pande. Drys nødderne over kagen, når den har været i ovnen i cirka 5-8 minutter, så kagens overflade er størknet lidt, og nødderne dermed ikke falder til bunds.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar